Pečené ovocné čaje Čajovou směs můžeme využít i jako přísadu do jogurtu, na
palačinky, poháry, různé koktejly, po zalití perlivou či neperlivou vodou jako
osvěžující a zárověň výživný nápoj. Příprava čaje: do 1/4 l hrníčku dáme 1,5 - 2 čaj.lžičky směsi (podle toho, jak kdo má rád sladké), zalejeme horkou vodou a řádně promícháme. Balení: Sklenice o obsahu 120 g a 250 g Vybrané pečené čaje: -Lahůdka z jižních krajin Směs ovoce pocházející z jižních krajin vhodná pro přípravu čaje Tato směs je spíše ochlazující, neboť jižní ovoce roste v teplých krajích, kde smí působit k ochlazení těla i duše pro tamnější obyvatele. V našich podmínkách je vhodný převážně v teplých letních dnech pro osvěžení.V zimním období přidáváme do této směsi prohřívající zázvor, který prohřívá ledviny a tím celé tělo. -Lahůdka z jižních krajin s karamelem Směs ovoce pocházející z jižních krajin s karamelem vhodná pro přípravu čaje Tato směs je spíše ochlazující, neboť jižní ovoce roste v teplých krajích, kde smí působit k ochlazení těla i duše pro tamnější obyvatele. V našich podmínkách je vhodný převážně v teplých letních dnech pro ochlazení. Pro ještě lepší zahřívající účinek vyrábíme tento čajík s karamelem. Karamel jelikož je dělaný na teple, ať už plynovém či elektrickém sporáku, při rozpouštění a zahřívání nabírá do sebe teplo, které pak může uvolňovat tam, kde je třeba. -Lahůdka z babiččiny zahrádky Směs domácího ovoce v karamelovém základě vhodná pro přípravu čaje. Tento čaj působí jako zahřívající a harmonizující díky koření ( hřebíček, skořice), které obsahují. Ovoce spolu s karamelem působí velice vhodně a blahodárně na zažívací trakt a celý organismus. Výživné látky, vitamíny, minerály a vláknina, které jsou v ovoci obsaženy jsou pro naše tělo posilující, osvěžující a léčivé.
|
DALŠÍ SORTIMENT >