Pečené ovocné čaje

                         Pečené ovocné čaje
Čajovou směs můžeme využít i jako přísadu do jogurtu, na palačinky, poháry, různé koktejly, po zalití perlivou či neperlivou vodou jako osvěžující a zárověň výživný nápoj. 

Příprava čaje: do 1/4 l hrníčku dáme 1,5 - 2 čaj.lžičky směsi (podle toho, jak kdo má rád sladké), zalejeme horkou vodou a řádně promícháme.

 Balení: Sklenice o obsahu 120 g a 250 g                              

Vybrané pečené čaje:

-Lahůdka z jižních krajin

Směs ovoce pocházející z jižních krajin  vhodná pro přípravu čaje Tato směs je spíše ochlazující, neboť jižní ovoce roste v teplých krajích, kde smí působit k ochlazení těla i duše pro tamnější obyvatele. V našich podmínkách je vhodný převážně v teplých letních dnech pro osvěžení.V zimním období přidáváme do této směsi prohřívající zázvor, který prohřívá ledviny a tím celé tělo.

 -Lahůdka z jižních krajin s karamelem   

Směs ovoce pocházející z jižních krajin s karamelem vhodná pro přípravu čaje Tato směs je spíše ochlazující, neboť jižní ovoce roste v teplých krajích, kde smí působit k ochlazení těla i duše pro tamnější obyvatele. V našich podmínkách je vhodný převážně v teplých letních dnech pro ochlazení. Pro ještě lepší zahřívající účinek vyrábíme tento čajík s karamelem. Karamel jelikož je dělaný na teple, ať už plynovém či elektrickém sporáku, při rozpouštění a zahřívání nabírá do sebe teplo, které pak může uvolňovat tam, kde je třeba.

-Lahůdka z babiččiny zahrádky

Směs domácího ovoce v karamelovém základě vhodná pro přípravu čaje. Tento čaj působí jako zahřívající a harmonizující díky koření ( hřebíček, skořice), které obsahují. Ovoce spolu s karamelem působí velice vhodně a blahodárně na zažívací trakt a celý organismus. Výživné látky, vitamíny, minerály a vláknina, které jsou v ovoci obsaženy jsou pro naše tělo posilující, osvěžující a léčivé.