ZAJÍMAVOSTI‎ > ‎

JAK SI DOPUMPOVAT IMUNITU


  • Účinný imunitní systém potřebuje stálý a vyvážený přísun živin.

( Zelenina: zelí,kedlubny,celer,karotka,pórek,špenát,mangold,brokolice,

 černý kořen,řepa,fenykl nebo chřest) vydatně podpoří oslabené sliznice.

 

  • Nejdůležitějšími živinami pro zdravý brzlík jsou zinek (v zelí,chřestu,

kukuřici,řepě,luštěninách,cibuli,sóje,bramborách a špenátu) vitamín B6

(v sóje,banánech,špenátu,a avokádu) a vitamín C (v čerstvé zelenině)  

   

  • K mnohem lepšímu prokrvování sleziny a zároveň zvýšené tvorbě

lymfy(mízy) přispívají rovněž cibule,fenikl,česnek,ale i ředkev a ředkvičky.

 

  Recept na Černý kořen v těstíčku:

                      Suroviny

500g černého kořene  |  4 lžíce octa  |  špetka soli  |  120g hladké mouky  |  1 vejce  |  trochu mléka a oleje na smažení (to uvidíte sami při přípravě) l salát (dle  potřeby)

     Postup přípravy receptu  

 Z vejce, oleje, mouky, soli a mléka připravíme těstíčko. Černý kořen oloupeme, nakrájíme na       špalíčky dlouhé asi tak 5 cm a okamžitě vložíme do octové vody. 20 minut povaříme, pak necháme    okapat a špalíčky černého kořene namáčíme do těstíčka a hned smažíme na pánvi.A podáváme s hlávkovým salátem.