( Zelenina: zelí,kedlubny,celer,karotka,pórek,špenát,mangold,brokolice, černý kořen,řepa,fenykl nebo chřest) vydatně podpoří oslabené sliznice.
kukuřici,řepě,luštěninách,cibuli,sóje,bramborách a špenátu) vitamín B6 (v sóje,banánech,špenátu,a avokádu) a vitamín C (v čerstvé zelenině)
lymfy(mízy) přispívají rovněž cibule,fenikl,česnek,ale i ředkev a ředkvičky.
Recept na Černý kořen v těstíčku: Suroviny 500g černého kořene | 4 lžíce octa | špetka soli | 120g hladké mouky | 1 vejce | trochu mléka a oleje na smažení (to uvidíte sami při přípravě) l salát (dle potřeby) Postup přípravy receptu Z vejce, oleje, mouky, soli a mléka připravíme těstíčko. Černý kořen oloupeme, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi tak 5 cm a okamžitě vložíme do octové vody. 20 minut povaříme, pak necháme okapat a špalíčky černého kořene namáčíme do těstíčka a hned smažíme na pánvi.A podáváme s hlávkovým salátem.
|
ZAJÍMAVOSTI >