Mladý ječmen, Chlorella Pyrenoidosa Rozhovor s MUDr. Miloslavem Lacinou o prospěšnosti zelených potravin << Přehrát >> Zdroj: Český Rozhlas, pořad Zdravíčko ================================================================================== Chlorella Pyrenoidosa obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek (jejichž neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot) také další unikátní látky. Je například jedním z nejbohatších zdrojů zeleného barviva chlorofylu, jemuž vděčíme za život na této planetě. Nicméně jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro- či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto se soustředíme nikoli na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“... pokračování ================================================================================== Mladý ječmen ================================================================================== Proč užívat zelené potravinyZelené potraviny se stávají trendem třetího tisícíletí, řada odborníků na výživu po celém světě začíná prosazovat tzv. trend green foods („zelené potraviny“). Jeho hlavní zásadou je, že naše strava by měla obsahovat velký podíl rostlinné složky v syrovém stavu. Jako prevenci rakoviny vědci například doporučují každodenní konzumaci pěti porcí ekologicky pěstované ovoce či zeleniny. Důležitou součást tohoto trendu představuje i pití tzv. zelených nápojů, které mají na naše zdraví zcela jedinečné účinky. Dnešní člověk jí a tloustne, ale přesto často umírá na nutriční podvýživu. Vyčerpaná půda živí plodiny, ty sytí nás, proto i přes špeky okolo vlastního pasu umíráme hlady ... pokračování Zdroj informací: http://www.gw-int.net |