Proč užívat zelené potraviny Zelené potraviny se stávají trendem třetího tisícíletí, řada odborníků na výživu po celém světě začíná prosazovat tzv. trend green foods („zelené potraviny“). Jeho hlavní zásadou je, že naše strava by měla obsahovat velký podíl rostlinné složky v syrovém stavu. Jako prevenci rakoviny vědci například doporučují každodenní konzumaci pěti porcí ekologicky pěstované ovoce či zeleniny. Důležitou součást tohoto trendu představuje i pití tzv. zelených nápojů, které mají na naše zdraví zcela jedinečné účinky. Dnešní člověk jí a tloustne, ale přesto často umírá na nutriční podvýživu. Vyčerpaná půda živí plodiny, ty sytí nás, proto i přes špeky okolo vlastního pasu umíráme hlady. na to nezbývá ani čas, ani finance a mnohdy většinou chybí i jejich dostupnost. K tomu je ještě velká část naší stravy tepelně a chemicky upravována. A přitom je většina účinných látek zlikvidována. Například vitamíny mizí již při teplotě +40°C! Pokud si často „pochutnáváte“ na levné zelenině, zamyslete se, zda byla za tyto peníze i ekologicky pěstována. Zelenina má úžasnou schopnost. Váže na sebe škodliviny a to již při svém pěstování přímo z půdy. Nabízí se tedy další otázka: co máme vlastně jíst a pít? Doplňte svůj stůl o zelené potraviny mladý ječmen a chlorellu pyrenoidosu. Uvidíte, co vaše tělo udělá po doplnění toho, co je mu přirozené, ale doposud mu chybělo. Chlorella pyrenoidosa s mladým ječmenem jsou přímo přeplněny tím, co nám "civilizačně postiženým" lidem chybí. Užívají se nejen proto, že nás něco bolí nebo píchá, ale hlavně proto, že máme rozum! Vyzkoušejte zelené potraviny mladý ječmen a chlorellu pyrenoidosu namísto drahých chemických zázraků. Jaké jsou zelené potraviny? Jsou dokonalé , protože jsou namíchány přímo od boha, přírodou samou, tak jak to nedokáže žádná laboratoř. Jsou namíchané přesně tak jak potřebujeme a můžeme nejlépe využít. Jedna látka podporuje druhou aby mohla ještě lépe působit, být využita naším organismem. Představují svým mohutným antioxidačním působením hráz proti spoustě nemocí s rakovinou v čele. Jsou lehce uchopitelné, jednoduché na přípravu, ideální do dnešní doby. Dnes se lidé (až na výjimky) již nebudou vracet na louky a poctivě žvýkat a vysávat travní mízu. Jedná se o vysoce komplexní potraviny, což v praxi znamená, že obsahují v ideálním poměru takřka všechny živiny nutné ke správné funkci našeho těla, jsou schopny optimalizovat tělesné funkce a vytvořit tak prostředí pro dlouhý a zdravý život. Můžete jimi nahradit klasické jídlo třeba večeři a tím pádem zdravě hubnout, ale nestrádat. Jsou schopnými adaptogeny a tudíž jejich účinek na organismus směřuje především k harmonizaci činnosti všech orgánů a systémů a k úpravě jejich funkcí k normálu. Nejsou to klasické léky, proti ničemu nebojují. Zelené potraviny pomůžou tam, kde je zapotřebí zlepšit kvalitu buněk kdekoliv v lidském těle. Například:
Jsou to vysoce komplexní potraviny, což v praxi znamená, že obsahují v ideálním poměru takřka všechny živiny nutné ke správné funkci našeho těla
Detoxikační schopnosti Mladého ječmene a Chlorelly Způsob, jakým zelené potraviny detoxikují náš organismus se u obou produktů částečně liší. Chlorella má schopnost vázat na strukturu své buněčné stěny nebezpečné látky a odvádět je z těla. Jedná se především o těžké kovy (např. rtuť či kadmium), zbytky léků apod. Nestravitelná část vlákniny navíc mechanicky podporuje očištění střevní stěny od usazených nánosů, zlepšuje střevní peristaltiku a pomáhá předcházet zánětlivým procesům. Mladý ječmen obsahuje obrovské množství přírodních antioxidantů, které vychytávají volné radikály. Ty vznikají nejen při metabolismu, ale také v kůži při opalování a jsou jednou z hlavních příčin poškození DNA a následného vzniku nádorových onemocnění. Volné radikály hrají významnou roli v rozvoji mnoha dalších chorob. Mladý ječmen a Chlorella snižují kyselost vnitřního prostředí a tím významně podporují růst správné střevní mikroflóry a naopak potlačují rozvoj plísní a kvasinek, se kterými se často setkáváme např.popodáváníantibiotik. Oba produkty rovněž posilují imunitu organismu a mají významné protizánětlivé účinky. Chlorella pyrenoidosa
Mladý ječmen
Zdroj informací: http://www.gw-int.net |